Membre de l'unió de colles de Catalunya.

 
 

 

BREU HISTÒRIA.

Fundador i capdanser: En Jordi Roura.

La Colla va debutar el dia 12 de setembre de 1948. A partir de l'any 1949 va participar en tots els concursos que l'hi va ser possible.

La Colla formava part de la secció sardanista de la Cooperativa dels Teixidors a mà del barri de Gràcia. Dins la secció, s'organitzaven concursos de sardanes de lluïment, de revesses, festivals de música i dansa catalana, i un aplec a Castelló d'Empúries, per reestrenar la sardana dedicada a la Colla pel compositor Lluís Buscarons. L'any 1952 va agafar la direcció de la Colla en Jaume Gubert, i va pasar a formar part de la secció sardanista del Centre Eulalienc, de Santa Eulàlia de Vilapiscina, organitzant també, concursos de lluïment, revesses, ballades de sardanes, etc...

Durant un any i mig la direcció de la Colla la va portar en Josep Mir, (amb motiu del servei militar d'en Jaume), el qual va empendre la tasca de nou. L'any 1981, la Colla es constitueix en COLLA VETERANA, participant a concursos i a moltes trobades de Colles Veteranes, fins a l'actualitat.

L'any 1981 vàrem celebrar el 35è aniversari de la Colla a l'escola de Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, amb una trobada de colles veteranes al matí, i a la tarda es celebrà un concert de música catalana amb la Cobla Ciutat de Girona i l'Esbart Sant Jordi.

L'any 1997, vam celebrar el 50è aniversari, el qual va esser festejat al Parc de l'Escoxador, amb les cobles: Ramblas i Baix Empordà, també amb una trobada de colles veteranes, contant amb la presència del nostre benvolgut amic i mestre en Lluís Buscarons, que ens va dedicar una altra sardana, amb el títol de "50 anys de Joia". (El traspàs del mestre es va produir el 28 d'Agost de l'any 1998).

SARDANES DEDICADES A LA COLLA

SARDANA: JOIA CATALANA - DE LLUIS BUSCARONS

El mestre la va dedicar a la colla l'any 1951. Es va estrenar a
Castelló d'Empúries, on la nostre colla la va ballar de lluïment.

SARDANA: 50 ANYS DE JOIA - DE LLUIS BUSCARONS

1. Altre vegada el mestre , dedica a la colla, i en especial als seus
capdancers la Mercé i en Jaume, (segons dedicatòria de la partissela)
amb motiu del 50e aniversari de la fundació de la colla. La pre
estrena va tenir lloc a Bordils per la cobla Baix Empordà.
L'estrena oficial el dia 5 d'octubre de 1997, al Parc del Escorxador,
a la Trobada de colles veteranes amb motiu d'aquest 50é. Aniversari

El traspàs del benvolgut mestre es va produir el 28 d'Agost del 1998

SARDANA: JOIA CATALANA - DE TOMÀS GIL MEMBRADO.

El mestre la dedica a la Colla i en especial al dansaires en Pere Clapera i la Joana Pozo

 

Actualment la Colla actua com a Colla Veterana.

Tots tenim l'il.lusió de participar en qualsavol Trobada de colles Veteranes

Aquesta pàgina s'ha penjat a la xarxa l'Abril de 2003

N O T I C I E S .
Desde el passat dia 2 de novembre, la nostra colla té un distintiu o clau al Mur de Pep Ventura de Montserrat. Cada any l'Obra del Ballet Popular de Barcelona, organitza una Trobada Sardanista , que s'aprofita per fer l'acte de col·locació dels diferents claus de tribut al Mur de Pep Ventura, de totes les entitats que així ho hagin sol·licitat. La diada va començar amb la missa conventual, en la que es notava la presència de molts sardanistes, una ballada de sardanes per la cobla Ciutat de Manresa, i a la tarda l'acte oficial de la col·locació dels diferents claus. novembre 2003

 

 

CELEBRACIÓ DEL 60è ANIVERSARI DEL DEBUT DE LA COLLA.

DIA 12 D'OCTUBRE DE 2008, A LAS 12 DEL MIGDIA, A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET.

BALLADA DE SARDANES PER LA COBLA "CIUTAT DE CORNELLÀ"
PROGRMA

La Barca Blanca *
Manel Saderra Puigferrer
Montserrat
Vicenç Bou
Soc de l'Hospitalet
Ventura Tort
Mas Lloreda
Ricard Viladesau
La Plaça del Paraigües
Carles Santiago
Escalenca **
Pere Mercader
Colla Joia Catalana ***
Tomàs Gil Membrado
50 anys de Joia ****
Llís Buscarons
La Santa Espina *****
Enric Morera

* En el centenari del seu neixement
** Lluïment per les colles invitades
*** Estrena, dedicada als dansaires de la Colla, en Pere i la Joana
**** Estrenada pel 50è aniversari de la Colla
***** De Germanor.

Colles invitades:
Catalonia - Sant Jordi - Sempre Catalans
Tot Bellvitge - Torxa - Vallvitrària.

Amb el suport de la Coordinadora Sardanista de l'Hospitalet

.

LES FOTOS DE LA FESTA
 

CARTA DE LA DOLORS A LA JOIA CATALANA

60 anys no són qualsevol cosa.
Són molts anys. I per vosaltres, els components de la Colla Joia Catalana, són molts
anys de joia i molts anys de catalanitat.
Per vosaltres són molts anys de ballades, d'anar cap aquí i cap allà d'arreu de Catralunya, i més enllà. Són molts anys de ser-hi presents allà on hi ha una ballada, un concert o un aplec.
Són molts anys de catalanitat i de lluita pel nostre país, a través del que heu fet tots aquest anys, de la dansa, de la sardana.
Són molts anys, sobretot, de passar-ho bé i gaudir amb els amics d'abans, d'ara i de sempre. Gaudir ballant, puntejant, agafats de les mans, fent rotllana, contrapunts, aire, contant i repartint, un tres i fora...
I poder celebrar aquest 60 anys, és un gran goig. I sobretot amb les ganes i amb l'empenta en que heu preparat aquesta festa. És un gran goig per vosaltres, els qui any rere any heu continuat fidels a la vostra manera de viure. I és un goig per tots nosaltres, fills, nets i amics, perquè si més no a tots, se'ns posa la pell de gallina en sentir el so de la tenora. I és un goig per Catalunya, doncs la sardana ve de lluny i anirà més lluny encara, amb sardanistes com vosaltres.
De petita, a casa sempre es sentien sardanes, sobretot els diumenges. AI llarg dels anys, a les festes familiars sempre hi havia sardanes. Recordo haver anat a aplecs a Ripoll, St. Juan de les Abadesses... I per tant, quan sento una sardana em parla de festa, d'alegria, de família... I és la cosa més natural.
En un dia com avui, de festa, de celebració de 60 anys de colla, vull dir-vos que, en part gràcies a vosaltres, m'agrada parlar i escriure en català, m'agrada llegir en -català, m'agrada sentir la sardana i sóc feliç d'haver nascur en aquesta terra. M'ho estimo tot això.
Joia Catalana, moltes felicitats.
I ara cridem amb JOIA, això si, CATALANA
Visca la Joia Catalana i visca Catalunya!!!!!!!!!